Aamulla heräsin automaattisesti puoli seitsemän aikoihin ja olin kuin ihan eri ihminen eiliseen verrattuna. Herätin avokin ja ruinasin häntä lähtemään reissuun, vaikka ilta menikin pitkäksi. Mutta oloni oli mainio, mitä nyt vähän väsytti lyhyiden yöunien jälkeen. Joten laitoimme kimpsut ja kampsut kasaan ja yhdenksän jälkeen lähti seuraava juna, johon ehdimme nipin napin.

Junamatka kesti liki neljä tuntia, johon sisältyi yksi vaihto. Perillä menimme suoraan hostelliin, joka oli järkytys. Ko. hostelli oli mitä ilmeisemmin koottu erilaisista perintö/huutokauppa tavaroista/huonekaluista, röökiä oli vedetty oikein olan takaa ja tupakan polttamia oli lähes poikkeuksetta kaikissa huonekaluissa, tasoissa, jne.. Minijääkaappi kävi niin ylikierroksilla että sai pelätä koska se päsähtää tuleen. Samoin televisio oli jostain 80-luvulta. Vesi oli niin klooripitoista, että olisi sama, kuin uimahallissa olisi käynyt. Sitä siis ei todellakaan voinut juoda. Itsellä ei ole mitään allergioita, mutta kyllä nokka oli niin tukkeessa, että varmasti hometta tai muita itiöitä olisi löytynyt jos olisi tutkinut joka nurkan. "Yleisissä tiloissa" oli keittiön tynkä, mutta eihän siinä voinut harkita tekevänsä ruokaa tai  pikkipurtavaa. Pelkkiä emalikattiloita ja haisevia rättejä. Ja hostellin varausjärjestelmä oli.. sanoisinko.. vanha kuin taivas. Ei tietokoneita, vaan kalenteriin kirjoitettu kaikki. Muun muassa tästä syystä emme edes saaneet varaamaamme huonetta.

Mutta, vauva oli ihana.  Sellainen tuuhea tukkainen, suloinen suppusuu. Ja todella rauhallinen. Oli ihana nähdä ystäväistäni, viimeksi toukokuussa nähty kun maha hänelle hieman jo pyöreä oli. Ja siinä me juttelimme elämän isoista pienistä asioista. Oli kyllä niin mukavaa. Sunnuntaina sitten kävimme syömässä eräässä pihviravintolassa. Oli aikamoisen hyvät ruoat.

Ja vaikka morkkaankin hostellia, niin olisin silti toivonut vähän tasokkaampaa eloa. Viihtyvyyttä. Jotain. Mutta sunnuntainen visiitti nettikahvilassa kruunasi koko reissun, siellä oli todella viihtyisää. Oikeasti. Leppoisaa musiikkia, hyvää kahvia. Olen tyytyväinen reissuun, ensi kerralla vain mennään muualle majoitukseen.

Ja on ihana aina palata kotiin!